4 χρήστες απάντησαν στο άρθρο αυτό μέχρι τώρα

Γραφτείτε σ' αυτό το άρθρο comment rss ή trackback url
mygif
Πολυχρονίδης Γιώργος σχολίασε στις 28/2/2010 στις 20:20

Αγαπητέ Χρήστο, καλησπέρα (μετά απο 20 χρόνια).
Αναδημοσίευσα το άρθρο σου στό ταπεινό μου ιστολόγιο “Ελληνικό ανθρωποκεντρικό κοσμοσύστημα”.
Βέβαια, μικρό το όφελος, εφ’ όσον το διαβάζω μόνον εγώ :)
Τό άλλο, το ποντιακό, το “Ου παντός πλείν ες Πόντον” έχει λίγο καλύτερη τύχη.
Περισσότερο, δέστο σαν μια πράξη αγάπης.
Χαιρετισμούς σε όλους.
Πολυχρονίδης Γιώργος

mygif
Θόδωρος Κωφιδης σχολίασε στις 4/3/2010 στις 01:50

Η ανάλυση πολύ καλή. Έτσι είναι η κατάσταση. Μπαίνουμε σε μια πορεία κυκλικής καθόδου σε όλα τα επίπεδα. Ταυτόχρονα έχει τελειώσει και το εμπόριο ελπίδας που γινόταν εως τώρα από κύρια από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Χωρίς ελπίδα για κάτι καλύτερο, δύσκολη η πορεία προς το μέλλον.
Τους Χαιρετισμούς μου
Θ. Κ.

mygif
Ορέστης σχολίασε στις 10/3/2010 στις 19:48

Καλησπέρα.
Κατατοπιστικό το άρθρο αλλά έχω την άισθηση πως οι προκείμενες της σκέψης σας είναι αρκετά δεσμευτικές σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες που διαγράφονται. Με την αποδοχή του γεγονότος πως μπορούμε να συζητάμε μόνο για μέτρα, και την ρητή παραδοχή πως η πολιτική θα έρθει κατόπιν εορτής να ακολουθήσει το ήδη διαμορφωθέν τοπίο στο επίπεδο της οικονομίας, είμαι αντίθετος. Το αν η οικονομία έχει προτεραιότητα εν σχέσει προς το υπόλοιπο κοινωνικό-πολιτικό γίγνεσθαι και μάλιστα ακόμη και το ίδιο το γεγονός του αν είναι δυνατό να μιλούμε για αυτές τις σφαίρες αφαιρώντας τις από την ολότητα της πραγματικότητας είναι τεράστιο θέμα. Επιγραμματικά, με όχημα και αφορμή την οικονομία και την οικονομική συγκυρία, νομίζω πως μία κατ’εξοχήν πολιτική μεθόδευση είναι η δέουσα. Δεν θεωρώ καθόλου άκαιρη μία “συζήτηση” σχετικά με το μέλλον μας στην ΟΝΕ, την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος εν γένει και τα αποτελέσματά του, την αληθινή ανακατανομή του πλούτου και την ανατροπή των σχέσεων και των προτεραιοτήτων της παραγωγής κοκ. Η λέξη συζήτηση βρίσκεται σε εισαγωγικά διότι ο πολιτικός μετασχηματισμός δεν γίνεται κατά κανόνα με συζητήσεις.
Ευχαριστώ για τον χώρο.
Φιλικά.

mygif
Μήλιος Χρήστος σχολίασε στις 12/3/2010 στις 00:27

Αγαπητέ Ορέστη
Αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι στην ανάγκη η συζήτηση για τα οικονομικά να πάρει πιο γενικό χαρακτήρα, να επεκταθεί πέραν του άμεσου οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Να επεκταθεί δηλ, όπως αναφέρεις, «στο μέλλον μας στην ΟΝΕ, την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, την αληθινή ανακατανομή του πλούτου, την ανατροπή των σχέσεων και των προτεραιοτήτων της παραγωγής κοκ.». Καμία αντίρρηση (και πως θα μπορούσε να υπάρχει).
Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάς το σχόλιο σου δίνει την εντύπωση πώς και κάτι άλλο θέλεις να πείς. Δηλώνεις αντίθετος με μια συζήτηση μόνο για τα μέτρα, την προτεραιότητα της οικονομίας κλπ. Αλλά εδώ δεν είσαι σαφής. Καταλήγεις να προτείνεις μια διεύρυνση της οικονομικής συζήτησης.
Να θέλεις να προτάξεις, γενικά, το πολιτικό; ( σε αντιδιαστολή με το οικονομικό; ). Η συζήτηση για να βοηθήσει προϋποθέτει αναλυτικό λόγο και ακρίβεια όρων και εννοιών. Συμφωνείς;

Γράψτε ένα σχόλιο!!

(Θα δημοσιευτεί το συντομότερο...)

 Όνομα (*Απαιτείται)

 Email (*Απαιτείται- Δεν θα δημοσιοποιηθεί)

 Website (*Προαιρετικά)