Καλοί οι αντιπερισπασμοί αλλά η τρόικα παραμένει

Κ

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ξεκινούσε τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες με την τρόικα (την οποία προηγούμενα είχε καταργήσει), στην Αθήνα  άνοιγε το μέτωπο για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Κοντά σε αυτό και η απόφαση του Αρείου Πάγου για το Δίστομο που εκκρεμεί εδώ και 15 χρόνια και αφορά δημεύσεις Γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα.
Αντι-Γερμανισμός δηλ. στο έπακρο.

Ο αντιπερισπασμός υπήρξε βασικό στοιχείο στο ξεδίπλωμα της ταχτικής  του Α.Παπανδρέου. Δεν υπήρχε γεγονός δυσάρεστο για την κυβέρνηση που να μην επιχειρούσε να το επισκιάσει με μια ίδιας ή μεγαλύτερης σημασίας πολιτική κίνηση. Ο Τσίπρας, σαν γνήσιος εκφραστής της Παπανδρεϊκής πολιτικής απλά συνεχίζει το ίδιο έργο.
Οι αντιπερισπασμοί βέβαια έχουν πάντα κόστη τα οποία δεν φαίνονται με μια πρώτη ματιά γιατί εισπράττονται ετεροχρονισμένα, αλλά αυτά προς το παρόν δεν απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτός επιμένει να κάνει κατά βάσιν επικοινωνιακή πολιτική ενώ τα ουσιαστικά προβλήματα πεισματικά  ακολουθούν τον δρόμο τους  και οι πολιτικαντισμοί, όσο μελετημένοι κι αν είναι, είναι αδύνατον στην πορεία να μπορούν να συγκαλύψουν όλα όσα δυσάρεστα θα συμβούν.
Το πικρό ποτήρι των οικονομικών μέτρων ο ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα θα το πιει. Εκτός κι αν αποτολμήσει το άλμα στο κενό. Σύντομα θα υποχρεωθεί να διαλέξει.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

1 Σχόλιο

  • Όχι άλλο κάρβουνο στο τραίνο του Εθνικισμού «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ως να παίρνουμε φόρα για salto mortale . .
    Δεν είσαστε μόνοι (αν το προσέξατε μέσα στην έξαψη του κυβερνάν).
    Οι αναπαραγωγικές της δημοφιλίας σας, και οι παρελκυστικές- προς αντιπερισπασμό- επιλογές σας, αντανακλούν σε όλους μας δυστυχώς
    Σπέρνετε αλόγιστα ανέμους και θα χρειαστεί να μαζέψετε πολλές θύελλες.
    Ή μάλλον να μαζέψουμε όλοι, αν είσαστε και εσείς εκεί…
    Είναι καθαρός Εθνικισμός.
    Να ήταν «Διεθνισμός», θα ερμηνεύονταν ως καθυστερημένο απομεινάρι της πάλαι ποτέ αριστερής φιλολογίας του εν λόγω αριστερού σχηματισμού (που λέει ο λόγος…)
    Αλλά Εθνικισμός!!
    Οι «άλλοι», τρίβουμε τα μάτια μας.
    Ωχριούν μπροστά σας οι ΑΝΕΛ σας.
    Κηρύξατε τον πόλεμο στη Γερμανία.. .
    Είτε (με κάποια συριζαϊκή έννοια) το εννοείτε, είτε το κάνετε για αντιπερισπασμό, η κατάσταση αγγίζει τα όρια του γελοίου και του απολύτως τραγικού.
    Όχι άλλο μίσος μέσα στην παραπαίουσα κοινωνία μας.
    Σε συνθήκες κρίσης, η ΣΥΝεργασία, η ΣΥΝεννόηση, με τους απ’έξω, η ΣΥΝευθήνη, η ΣΥΝαίσθηση, η αυτοΣΥΝειδησία στο εσωτερικό, είναι απολύτως αναγκαίες.
    Μήπως, λέω, δεν είναι αναγκαίο ο κόσμος μας να είναι συνολικά και δραματικά διχασμένος και εχθρικός, (όπως τον αντιλαμβάνεται και τον χρειάζεται η Αριστερά), αλλά η Ευρώπη, με τις ελλείψεις και τις αντιφάσεις της, με τις μικρότητες και το μεγαλείο της, να μπορεί να αποτελέσει μια νέα «εστία» και για μας…
    Πριν είν’ αργά…

X. M.

Kατηγορίες

Ιστορικό