Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε σταυροδρόμι

Ο

Η Τρίτη συμμετοχή στο διάλογο για την οικολογία και το οικολογικό κίνημα είναι του Μιχ. Τρεμόπουλου. Ο φίλος ο Μιχάλης είναι, χωρίς υπερβολή, ο πλέον αναγνωρισμένος εκπρόσωπος των οικολόγων στη Βόρειο Ελλάδα. Χρόνια τώρα δίνει μάχες, ανοίγει οικολογικά μέτωπα, πρωτοστατεί σε αγώνες αλλά και στην οργάνωση οικολογικών οργανώσεων. Υπερκινητικός, δραστήριος, απτόητος, αποτελεί αναμφισβήτητα μια αυθεντική περίπτωση ακτιβιστή οικολόγου με όλα τα φυσιογνωμικά γνωρίσματα που έχει καθιερώσει ο χώρος των οικολόγων διεθνώς.

Στο διάλογο που ανοίξαμε παίρνει μέρος με ένα κείμενο που επέλεξε να έχει ένα χαρακτήρα «προκηρυκτικό» για τις θέσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Και από αυτή την άποψη το κείμενό του είναι και κατατοπιστικό και χρήσιμο. Καταγράφει την πορεία των οικολόγων, δίνει στοιχεία για την ταυτότητά τους, εκθέτει τις βασικές τους θέσεις πάνω σε καίρια ζητήματα.

Η Σύνταξη

 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε σταυροδρόμι

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το διάλογο που αναπτύσσεται στο σοσιαλιστικό χώρο γα το νόημα και τις στοχεύσεις της σύγχρονης πολιτικής και μάλιστα από ένα τμήμα του που δεν έχει υποτάξει τα οράματά του για τον κοινωνικό μετασχηματισμό στις σειρήνες της εξουσίας και τις μη ομολογημένες σκοπιμότητες της κυρίαρχης πολιτικής. Εκτιμώ λοιπόν την πρόσκληση για συμμετοχή στο διάλογο αυτό, που μου δίνει την ευκαιρία να υποστηρίξω ότι μια σύγχρονη εναλλακτική πολιτική πρόταση θα πρέπει να έχει σαφές οικολογικό πρόσημο.

Λίγη οικολογική ιστορία

Πριν απ’ όλα, χρειάζεται να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία του οικολογικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς, ώστε να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε σωστά το σημείο στο οποίο σήμερα βρίσκεται.
Η πολιτική οικολογία στην Ελλάδα εμφανίζεται μετά το 1975 και αναπτύσσει αυτόνομη δράση εκτός της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Μετά το 1982 πραγματοποιούμε μια σειρά προσπαθειών για το συντονισμό του κινήματος και το 1984 συμμετέχουμε σ

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Μιχάλης Τρεμόπουλος

1 Σχόλιο

  • Στηριζω τον Μιχαλη και προσυπογραφω το κειμενο αυτο,ειναι η καλυτερη και δικαιοτερη περιγραφη του τι εστι οικολογια,τι αναμενει ως συμμετοχη απο ολους καθως και το οραμα για τον νεο κοσμο..

Kατηγορίες

Ιστορικό