Για το Οικολογικό Κίνημα

ΣΥΖΗΤΑΜΕ

  • Για την ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας
  • Τα περιβαντολογικά αδιέξοδα
  • Την Πολιτική οικολογία
  • Την αναγκαία συμβολή-της στην ανασυγκρότηση της Αριστεράς.

Το Πολιτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης(ΠΟΚΕΘΕ) εγκαινιάζει σήμερα μια στήλη αφιερωμένη στο οικολογικό κίνημα.
Πιστεύουμε πως συνιστά έναν ξεχωριστό πολιτικό χώρο με ιδιαίτερη σημασία που αφορά δύο τινά α) Ότι έχει την βάση της ύπαρξής του στις σύγχρονες αντιθέσεις και β) ότι έχει, για αυτό το λόγο, ιδιαίτερη συμβολή στην γενικότερη συνειδητοποίηση των σημερινών αδιεξόδων που αποτελεί τον αναγκαίο όρο οποιασδήποτε συγκρότησης σε πολιτικό επίπεδο.
Ο Λάζαρος ο Τσικριτζης από την Κοζάνη, φίλος από παλιά, είναι ο πρώτος που παίρνει μέρος σε αυτή τη συζήτηση με ένα κείμενο καταγραφικό -κατατοπιστικό της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο των οικολογικών οργανώσεων στην Ελλάδα. Και έπεται συνέχεια.
Φιλοδοξία δική μας είναι να συμβάλουμε στη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διάλογου που θα βοηθήσει τόσο στην κατανόηση των οικολογικών προβλημάτων - της οριακής κατάστασης στην οποία περιέρχεται η ανθρωπότητα σταδιακά - όσο και του ρόλου που έχει να διαδραματίσει η πολιτική οικολογία στην ανασύνθεση και αναδιατύπωση του σύγχρονου πολιτικού λόγου λειτουργώντας σαν βασική δυναμική συνιστώσα ενός ευρύτερου αριστερού κινήματος.

Η σύνταξη.

Σελίδα 1 από 3123»